Billede artikel - husk netværk i krisetider

Fortsæt udviklingen i krisetider

Både min forretningsmakker og jeg har snakket med hundredevis af ledere gennem tiden. Vi har været omkring deres personlig udvikling i krisetider, og her kan vi både kunne mærke og høre, at der en general frygt for at prioritere sig selv, når virksomheden måske står overfor at fyrer medarbejdere.

Den primære grund vi oftes hører er, at man ikke kan sende et signal om at der ikke er råd til at beholde medarbejdere, men gerne bruge penge på at sidde med i en netværksgruppe eller andre tiltag.

Det giver jo umiddelbart god mening ved første øjekast, men kigger man nærmere på regnestykket og konsekvenserne, syntes jeg billedet ser helt anderledes ud.

Vi kan hurtig blive enige om at der er stor forskel på en medarbejders årsløn og et netværk til 20-30.000 kr. Men der hvor den store konsekvens bliver tydelig er, hvis man også stopper med at udvikle nøglemedarbejderne i virksomheden. Så står vi tilbage med en virksomhed, der ikke kun er bliver mindre, men også mangler den nødvendige innovationskraft i form af ny viden og sparring på præcis den udfordring virksomheden befinder sig i.

Så i virkeligheden handler det om at bliver ved med at prioritere udviklingen af de medarbejdere der fortsat skal være en del af virksomheden, så vi sikre en stærk udvikling når der kommer gang i markedet igen, frem for at ramme et stort hul.

Kunne du være nysgerrig på hvilket netværk du passer ind i?